tag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post7379243454215534328..comments2024-03-26T11:15:09.021+01:00Comments on Ethique: RAW perníčkyethique.vhttp://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-88803392558623350662015-11-27T11:56:53.829+01:002015-11-27T11:56:53.829+01:00Pokud to bude dobře vysušené, tak by měsíc neměl b...Pokud to bude dobře vysušené, tak by měsíc neměl být problém... Ale stačí trocha zbytkové vlhkosti a začne to dělat neplechu :oethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-15333187879620260572015-11-24T22:07:11.944+01:002015-11-24T22:07:11.944+01:00ráda bych letošní vánoční dobroty udělala více raw...ráda bych letošní vánoční dobroty udělala více raw, mám však obavu u raw věcí o plesnivost. jak dlouho myslíte, že tyhlety pohánky vydrží? tj. zda se dají udělat do zásoby. děkuji.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06510671137644456212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-66387652995040259612015-07-07T14:21:01.324+02:002015-07-07T14:21:01.324+02:00A co to je razítkovací výzdoba? :o Ale asi chápu, ...A co to je razítkovací výzdoba? :o Ale asi chápu, o co jde ;) Nevím, opravdu nevím, co poradit, když to nemám ozkoušené... A světlé těsto já snad ani neumiim :D Možná kombinace jáhlové, pohankové, kukuřičné a rýžové mouky. Ale to si fakt vymýšlím... Snad se k tomu v zimě dostanu ;) (Kdyžtak se připomente)<br />Cizrnu neodslupkovávám, zavřu jí do krabičky a dám do lednice. Máte pravdu, že trošku smrdí, ale stačí jí pak propláchnout ve vodě a je to v cajku ;)ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-10543396832607421482015-07-06T23:02:09.869+02:002015-07-06T23:02:09.869+02:00zdravim, dekuji moc za vasi radu ohledne pernicku,...zdravim, dekuji moc za vasi radu ohledne pernicku, uz jsme je delaly nekolikrat, podarily se vzdy, dcerka nadsena..<br />jen jsou trochu tmave, tak se tezko na ne dela razitkovaci vyzdoba, coz bychom chtely..ale to nespecha, jak pisete, esi neco budete zkouset kol vanoc..jde mi o bezlepkove, bezmlecne funkcni testo:) a aby bylo svetle..nevim, esi uskutecnitelna predstava:)<br />a mam na vas jeste jeden dotaz, uplne mimo tento recept - jak skladovat uvarenou cizrnu? mam problem, ze zacne ,ac v lednicce brzo smrdet, v podstate uz druhy den..nejak ji osusit? ja ji loupu z te slupky, ale to dela vetsina lidi..jen nevim, jak ji uskladnit.dekuji moc, mejte se hezky<br />daniellahttps://www.blogger.com/profile/01983086910255340529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-11926875076760696682015-06-16T05:59:30.058+02:002015-06-16T05:59:30.058+02:00Když o tom přemýšlím, k pečení by ten recept potře...Když o tom přemýšlím, k pečení by ten recept potřeboval více modifikací, nejen vyměnit pohanku za mouku... Ty datle by v pečeném nedělaly dobrotu, určitě ne v takovém množství, perníčky by byly tuhé. Teď budu házet od oka, ale dala bych tak 1 hrnek pohankové mouky, 1/2 hrnku kukuřičné mouky, 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů, 1 čl vinného kamene, perníkové koření, tak 4 - 5 lžic kokosového oleje a osladila bych asi javorovým nebo datlovým sirupem, jen absolutně nedokážu odhadnout množství (možná 5 lžic?). Pokud by těsto bylo pořád suché, přidala bych olej nebo třeba nastrouhanou mrkev ;) <br />Já se přiznám, že teď mám časově nabitý program a přeci jen, než si dovolím uveřejnit recept, chce to pár zkoušení a přes léto moc nepeču (teď jsem tak měsíc nezapla troubu :o) Ale píšu si to jako první cukroví, které letos na Vánoce udělám ;)<br />Jsem ráda, že Vám recepty sedí a snad i chutnají :)<br />Přeji krásný slunečný den :)ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-1405165953938029812015-06-15T20:09:57.850+02:002015-06-15T20:09:57.850+02:00myslite jako misto te pohanky dat mouku?
nemate v...myslite jako misto te pohanky dat mouku? <br />nemate v planu nake bezlepkove, bezmlecne, bezvajecne pecici pernicky vymyslet? idealne ktere by sly valet...:)<br />prosim<br />pro me je to porad problem a mam malou dcerku, ktera ma veskera omezeni, stravovaci a bavi ji vykrajovat..zdobit..a ja nejsem schopna takove pernicky upect..sedi mi vsechny vase recepty..tak se dovoluji ptat..<br />dekuji za odpoved, hezke dny<br />daniellahttps://www.blogger.com/profile/01983086910255340529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-29961013671831301202015-06-06T21:17:45.035+02:002015-06-06T21:17:45.035+02:00To jsem moc ráda, že recepty chutnají :)
Tyto pern...To jsem moc ráda, že recepty chutnají :)<br />Tyto perníčky jsou dělané přímo na sušení, myslím, že pokud by se upekly, tak by se s nima daly rozbíjet okna :o Co zkusit perníčky z pohankové mouky?ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-88321237328662669762015-06-06T15:13:22.495+02:002015-06-06T15:13:22.495+02:00zdravim, chystam se pect pernicky s dcerkou, bezle...zdravim, chystam se pect pernicky s dcerkou, bezlepkove, bezmlecne..mame vykrajovatka a razitka - si chce pernicky ozdobit..<br />myslite, ze s temato to pujde? susicku nemam, potrebuju upect..ma nekdo prosim zkusennost? <br />dekuji moc za odpoved, stale pecu,varim dle blogu - nadsene :)daniellahttps://www.blogger.com/profile/01983086910255340529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-45542296952652918002015-03-12T07:26:11.645+01:002015-03-12T07:26:11.645+01:00To jsou krásné modifikace, umím si představit, že ...To jsou krásné modifikace, umím si představit, že to bylo moc dobré :) ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-77646504605848285982015-03-11T13:49:05.504+01:002015-03-11T13:49:05.504+01:00oprava: myslela jsem snědla, ne hnědla :-)oprava: myslela jsem snědla, ne hnědla :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-39371882718026550582015-03-11T13:47:59.525+01:002015-03-11T13:47:59.525+01:00Jsou báječné, děkuji za inspiraci! První dávka se ...Jsou báječné, děkuji za inspiraci! První dávka se hnědla dřív, než stihla doschnout :-) Použila jsem ale mandlovou drť a místo naklíčené pohanky pohankovou mouku (z naklíčené a usušené pohanky, kterou mám v zásobě). Protože to bylo sušší, dala jsem šťávu z poloviny pomeranče. Těsto se nelepí, jde to krásně vykrájet a ta chuť! :-) Jen tak dál a díky!!! BlankaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-57202459129995115942014-12-25T08:36:32.252+01:002014-12-25T08:36:32.252+01:00Ono není jednoduché přicházet s novinkami, občas m...Ono není jednoduché přicházet s novinkami, občas mám také období útlumu, ale snad jich nebude moc :)<br />Také přeji krásné svátky své (asi nejvěrnější :)) čtenářce ;)ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-43034091598375996662014-12-22T14:07:01.193+01:002014-12-22T14:07:01.193+01:00Souzním. Naprosto :-) Děkuji. Krásné Vánoce! Váš p...Souzním. Naprosto :-) Děkuji. Krásné Vánoce! Váš pohankový perník spolu s pohankovými palačinkami jsou v letošním roce pro mě top recepty! Takže přeji Vám (i sobě) spoustu úžasných receptů :-)Janinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-18096063416217907942014-12-22T07:20:26.351+01:002014-12-22T07:20:26.351+01:00Věta: "pak jsem objevila, že mám mozek" ...Věta: "pak jsem objevila, že mám mozek" je úplně přesná! Hlavně se ničím nestresovat, žejo :)<br />No tak dýňovku bych taky nedala! A ani ranní miso polévku a nebo třeba vařený oves. To jsou věci, bez kterých si život neumím představit.. Ale stejně tak mám ráda všechno sezónní ovoce a nejsem proti v létě zařadit dny, kdy nejím nic jiného než ovoce, člověk se krásně pročistí a má z těch cukrů spoustu energie :)ethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4206700436915070864.post-89685383446158829482014-12-21T17:24:01.233+01:002014-12-21T17:24:01.233+01:00Hezký úvod. Mluvíte mi z duše. Taky jsem začala tí...Hezký úvod. Mluvíte mi z duše. Taky jsem začala tím, že jsem byla zarytý makrobiotik. Jenže pak jsem jednak potkala kamarádku, která jí raw a věnuje se tomu takřka profesionálně a pak jsem objevila, že mám mozek a tím pádem i svobodu. Holt člověk se pořád učí :-) Raw dezerty a ovoce jsou něco, co bych ze života určitě škrtnout nechtěla a dýňovou polévku nebo fazolový guláš bych nedala taky :-) Perníčky přijdou vhod na cesty a možná jimi překvapím kamarádku. Díky za recept!Janinanoreply@blogger.com