I přes optimistické vyhlídky poslední týden až dva cítím takovou tu únavu. Kdy je sice venku krásně, ale já bych se nejradši zachumlala do deky, pustila si nějakou komedii a jen tak se flákala. Nejhorší je, že mi ani moc nechutná. Asi jsem i nějak unavená z té zimní hutné, vařené stravy a moje tělo škemrá o odlehčení. Proto jsem se o víkendu i přes chladné počasí rozhodla si dát takové dva RAW dny. A kakaovo-oříškový chia pudink byl mezi syrovými dobrotami mým favoritem :)
RAW Kakaovo-oříškový pudink
(2 porce)
Suroviny:
50 gramů lískových ořechů
40 gramů sušených vypeckovaných datlí + 50 ml vody
2 polévkové lžíce nepraženého kakaa
4 polévkové lžíce chia semínek
40 gramů sušených vypeckovaných datlí + 50 ml vody
2 polévkové lžíce nepraženého kakaa
4 polévkové lžíce chia semínek
Postup:
- Ořechy zalijte a nechte alespoň 8 hodin odmočit, nejlépe přes noc.
- Datle propláchněte, zalijte odměřeným množstvím vody a nechte také přes noc namočené.
- Ořechy propláchněte a dejte do mixéru. Přidejte datle i s máčecí vodou a promixujte. Postupně přilévejte další vodu (celkem 250 ml) a mixujte, dokud nebude vše dokonale promixované.
- Pokud Vám v pudinku kousky nevadí, přimixujte v této fázi kakao a špetku soli a vanilky.
- Pokud chcete pudink jemnější konzistence, přeceďte datlovo oříškovou tekutinu pomocí vašeho zvoleného pomocníka (viz článek zde). Mixér opláchněte a znovu do něj nalijte přecezené mléko. Přimixujte kakao a špetku soli a vanilky.
- Umixované kakaové mléko smíchejte s chia semínky, pořádně míchejte asi tak minutu. Pokud byste zamíchali jen letmo, chia semínka udělají hrudky a bude je pak velmi obtížné rozmíchat. Nechte nabobtnat. Po chvilce opět promíchejte, rozdělte do skleniček a ideálně nechte přes noc uležet v lednici.
- Podávejte ozdbené oříškovým máslem, kokosovými plátky nebo sušeným ovocem.