Proto se na mě snad nebudete zlobit, když mandle pražené na umeoctu uveřejním znovu, a tentokrát jako samostatný recept, protože si to prostě zaslouží. Ano, taková mňamka to je. Zaručeně s tím okouzlíte každého, komu je nabídnete. Tedy skoro každého. Ale u nás vždy mizí závratnou rychlostí.
Mandle pražené na umeoctu
Suroviny:
100 gramů neloupaných mandlí
1 polévková lžíce umeocta (jiný nefunguje - ozkoušeno)
Postup:
- Mandle opražte na sucho. Až budou vonět a praskat, přidejte jednu polévkovou lžíci umeocta a rychle "proházejte", aby se umeocet dostal všude. Nechte vychladnout a konzumujte.
Rychlovka, že? A nemusíte se omezovat jen na mandle, slunečnicová semínka jsou také moc dobrá :)
Tak to musím vyzkoušet O:-)
OdpovědětVymazatZkus :) a kdyby se mandličky zdály moc drahý, slunečnice nám taky vždycky návštěvy vyberou do posledního semínka ;))
VymazatMohu se jen ještě zeptat, mám nechat mandle přes noc namočit? :)
VymazatNemáčet, jen opražit.
VymazatPokud jde o inhibitory růstu v semínkách a oříšcích, dá se jich zbavit dvojím způsobem. Máčením nebo pražením. Máčení je šetrnější a výživová hodnota roste, ale úprava pražením je zase chutnější a tělo potřebuje rovnováhu, takže střídám oboje. Někdo před pražením semínka proplachuje, mně se to nedaří a nejsou pak tak chutná a připalují se mi.. Takže neproplachuji ;)
Moc děkuji za ujasnění :)) Já právě četla, že by se před pražením měla semínka a oříšky alespoň propláchnout, aby se nepřipálili jejich tukové složky, což je karcinogenní, ale já vím, to je takhle se vším, takže jak píšeš, chce to rovnováhu :)
VymazatDělám je už od prvního zveřejnění pravidelně a jsou výborné! Jsou nedílnou součástí všech oslav a pod. :) Díky moc! Bára
OdpovědětVymazatJé, tak to jsem ráda :) Je to skoro mor, že? :)
VymazatJo, jo, nedají se přestat jíst! :)
VymazatTak ty mandle mi opravdu unikly. Napravím co nejdříve :) Jindra
OdpovědětVymazatNebudete litovat ;)
VymazatTaková lepší verze slaných oříšků? Mm. :))
OdpovědětVymazatLuxusní verze :)
VymazatMůžu Vás ujistit, že mandle v umeoctovém kabátku nezapadly. Děláme je často. Slunečnice je super nápad! Hezký den a díky za prima tipy!
OdpovědětVymazatDíky :) Ale shodneme se, že si zaslouží samostatný recept, ne? :)
VymazatVyzkouším - ume ocet mě nikdy nenapadl. Já pro návštěvy jedu v pražených mandlích/semínkách se shoyu - postup stejný, zastříknu sojovkou až na konec - žravost taky stejná, nikdy nic nezbyde. Ivka
OdpovědětVymazatV Shoyu jsem je také párkrát dělala, také moc dobré :)
VymazatNo teda, zrovna jsem měla hroznou chuť na nějaký takový "zobání", tak jsem valila hned k plotně a podařilo se! Myslela jsem, že to bude trvat po vlití octa dýl, takže to bylo skoro jak nějaký kouzlo :D. A ta chuť! Kdybych to nechtěla dát ochutnat i dalším členům rodiny, tak bych to sežrala všechno :D.
OdpovědětVymazatTo je rychlý zasyčení a je to :) Alchymie :)
VymazatOno je lepší se podělit, pak jen bolí břicho :D
Dobrý den.Kupujete mandle bio?Děkuji.Pavlína
OdpovědětVymazatDobrý den, ano, všechny ořechy a semínka kupuji v bio kvalitě ;)
VymazatDelikatesa! Díky, Zuzana
OdpovědětVymazat