pondělí 1. června 2015

Greenfest 2015




Když se u nás za humny koná akce charakteru Greenfest, byl by téměř hřích jí nenavštívit. A tak jsme se i přes menší nepřízeň počasí v sobotu vypravili směr Lidové sady. Program sliboval den plný zajímavých přednášek, workshopů, hudebního programu, cvičení a v neposlední řadě spoustu stánků s lákavými dobrotami. 
Vstup do areálu
Stánky
Stánky
Stánky
Jako první jsme šli navštívit stánek Rawstlinky, kde slečna nabízela nejrůznější RAW dobroty. Naše mlsné oko zaujala čokoládová kulička, kulička s mladým ječmenem a poté záviny - jeden slaný pizzový a jeden sladký jablečný. Vše do nás zahučelo rychlostí blesku, ale osobně mi nejvíce chutnal slaný závin.
RAWstlinka
RAW pizzový závin a kulička s mladým ječmenem
RAW jablečný štrůdl a kulička s nepraženým kakaem
Hned vedle měli stánek FRESH-JUICES - čerstvě lisované chlazené šťávy. U všech tvoří hlavní složku šťáva jablečná a menší podíl tvoří složka určující chuť - arónie, jahoda, mango, ječmen, rakytník a nebo černý rybíz. Tady jsem se rozmýšlela snad deset minut a nakonec jsme si dali ječmen, mango a rakytník. Nemusím říkat, že mi to nedalo a později jsme se ke stánku ještě vrátili :)
Fresh-juices
Fresh-juices
Po menším občerstvení jsme se šli vzdělat na přednášku o ostrovních systémech, obnovitelných zdrojích energie a přírodním stavitelství. Z toho bohužel žádné fotky nemám.
Dalším stánkem, který jsme nemohli minout byl Vegit-point. Se svou jídelnou Esence sídlí v Jablonci nad Nisou, takže vlastně sousedi. Dali jsme si veganské lasagne a byli výborné. V nabídce měli i lákavé dortíky - např. mandlovo-čokoládový nebo mrkvový. Zde chuť hodnotit nemůžu, zneužila jsem známé jen pro fotku, ale myslím, že si mlaskali.
Vegit-point


Lasagne
Mandlovo-čokoládový a mrkvový dortík
Celý festival byl dog-friendly :)
Jurta
Stánek s Moringou a hned vedle sympaťáci z organizace Otevři Oči, které bohužel zakrývá strom
Ručně vyřezávané dřevěné misky
O Pravém domácím časopise mám již nějaký čas povědomí, ale fyzicky jsem ho viděla poprvé až tady. Určitě doporučuji: hezký design, zajímavé čtení i recepty. Snad se dočkáme a bude dostupný i ve zdravých výživách :)
Pravý domácí časopis
Pravý domácí časopis
Greenfest 2015
Greenfest 2015
Stánek zde měla i Paní Dýně, takže ráj makrobiotiků. Bohužel vše vypadalo až moc vydatně, tak jsme odešli s nepořízenou... Třeba někdy příště.
Dalším stánkem, kde jsme oplakali nějakou tu kačku byl tzv. čajový pokojík, kde své dobroty nabízela i slečna z Živě a syrově. Ochutnávka slaných krekrů se nedala odmítnout a já si domů pořídila dvě radosti - bezkonkurenční kapustové chipsy a střapáčky s mrkví (oboje už poctivě snědeno :o)
Živě a syrově
Živě a syrově
Čajový pokojík
Čajový pokojík
Když jsem u stánku Živé potěšení zahlídla fresh datle, musela jsem je mít! K tomu jsme si dali ještě RAW čokoládový dortík a závin s bílým mákem. 
Živé potěšení
RAW čokoládový dortík a závin s bílým mákem
Fresh datle
Co jsem nevyfotila a určitě stojí za zmínku je Cyklo Fresh bar se svým kolem, na kterém si zašlapete a tím si umixujete vlastní koktejl. A pak ještě milá paní z RAWSUPERFOOD, která nabízela dobroty od anglické značky RAW chocolate company.

RAW chocolate company

Po dlouhém dni plném dobrot jsme se přesunuli domů a spokojeně trávili až do večera. A co vy, navštívili jste Greenfest 2015? 



P.S.: Říkala jsem si, že bych blog rozšířila o nereceptové články a tohle je první vlašťovka. Tak snad se bude líbit :)

15 komentářů:

  1. Díky za článek :) . Budeme rádi, když se takové občas objeví, ráda prohlížím pěkné zajímavé fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já děkuju za komentář :) Ráda bych, aby byl blog trošku komplexnější, tak uvidim, jestli to předsevzetí splním :o

      Vymazat
  2. Dobry den, uz nekolik mesicu ujizdim na vasich receptech. Nektere se uz u nas doma tocim stale dokola. Za mimoreceptove clanky se primlouvam :)
    Moc diky za inspiraci!
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem moc ráda :) Budu se snažit to tu trochu oživit ;)

      Vymazat
  3. to musela být krásná akce, děkuji za virtuální polechtání chuťových buněk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké to bylo :) Není zač, ale lepší by bylo opravdové, ne?

      Vymazat
  4. Jé to jsem nevěděla, že bydlíte za humny:) My jsme tam taky byli, taky jedli, taky pili...bylo to super: http://ekovykriky.blogspot.cz/2015/06/ohlednuti-za-greenfestem.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, v Jablonci ;) Ten betlém, co máte na fotkách jsem tam nezahlídla :o

      Vymazat
    2. Vida vida:) Ten tam měl ten pán, co prodával dřevěné kliky...Já jsem tam nezahlídla třetinu toho, co máte na fotkách Vy:)) Asi jsem tam moc kecala...

      Vymazat
    3. Ale popovídání si s ostatními je taky fajn, no ne? :)

      Vymazat
  5. Určitě se takové články líbit budou! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Když vidím fotky, tak mi velmi vadí, že jsem tam nebyla. Vypadá to snad líp než RawFest. Pfff.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mělo :D
      Greenfest byl komornější, hodně takových těch bosých lidí v hippie hábitech... Ale RawFestej jsi neprohloupila, tam to taky bylo super, fotky taky v týdnu přidám ;)

      Vymazat
  7. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář.
Pokud Vám neodpovím, neznamená to ignoraci, ale jednoduše jsem Váš komentář přehlídla. Nebojte se napsat znovu ;)