Už víme, jak
si připravit RAW lískooříškové mléko a dnes se podíváme na to, jak
využít drť, která nám zbyde. Pominu-li přidání do kaší nebo palačinek, lze
pomocí ní vytvořit jakési "těsto" na RAW roládu. A
protože drť není po vymačkání mléka tak tučná, tak alespoň
trochu ulehčíme už tak dost syté roládě :)
Tato roláda
obstála i u "normálních" strávníků, ani nechtěli věřit, kde je
schovaná ta pohanka. Jako u všech RAW dezertů se jedná o velmi vydatný pokrm, tak
doporučuji opravdu jen malinkatý kousíček :)
RAW čokoroláda s goji náplní
Suroviny:
Roláda:
co nejssušší drť (vymačkat co to jde) z jedné dávky RAW lískooříškového mléka
150 gramů pohanky (loupané kroupy bio - info zde)
100 gramů datlí
7 polévkových lžic nepraženého kakaa
2 polévkové lžíce kokosového oleje
špetka soli
Náplň:
50 gramů goji (kustovnice čínské) + 50 ml vody
šťáva z poloviny citrónu
130 gramů kešu ořechů
100 gramů bio kokosu
4 polévkové lžíce agáve sirupu
strouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče (já použila 2 čajové lžičky kůry z
Alnatury)
Postup:
- Den předem: Pohanku propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočenou. Pokud máte dostatek času, nechte jí naklíčit, roláda pak bude "hodnotnější". Propláchněte datle a zalijte trochou vody. Ne moc, jen aby byly všechny lehce ponořené. Nechte namočené přes noc.Stejně tak propláchněte a přes noc namočte kešu ořechy.
- Druhý den: Goji zalijte vodou (50 ml) s citrónovou šťávou a nechte nacucat (stačí 10 minut).
- Do nožového mixéru nasypte kokos a umixujte na máslo. To může chviličku trvat, klidně dávejte mixéru přestávky, setřete kokos ze stěn a mixujte dál. Až bude máslo téměř tekuté, přelejte ho do mističky.
- Do mixéru nyní dejte propláchnuté kešu ořechy, agáve sirup a goji i s tekutinou. Mixujte, dokud nebudete mít hladkou hmotu. Do hmoty potom přidejte kokosové máslo, pomerančovou kůru a ještě promixujte.
- Takto připravenou náplň přendejte do mísy a dejte cca na hodinu ztuhnout do lednice.
- (naklíčenou) pohanku propláchněte, nechte okapat a dejte do mixéru.
- Odmočené datle nechte okapat a přidejte je do mixéru k pohance. Rozmixujte na hladkou kaši.
- Rozmixovanou pohanku s datlemi přesuňte do mísy spolu s lískooříškovou drtí, kakaem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli a a promíchejte.
- Těsto rozválejte ručním válečkem nebo mezi dvěma pečícími papíry do obdelníku. Tloušťka těsta by měla být cca 0,7 cm.
- Náplň navrstvěte na těsto (ne zcela do stran, aby náplň při rolování neutelka :)) a pomocí pečícího papíru opatrně zarolujte.
- Roládu nechte odpočinout v lednici a poté opatrně krájejte vlhkým nožem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za každý komentář.
Pokud Vám neodpovím, neznamená to ignoraci, ale jednoduše jsem Váš komentář přehlídla. Nebojte se napsat znovu ;)