RAW špenátová polévka
2 porce
Suroviny:
Suroviny:
150 gramů naklíčené/namočené loupané pohanky
100 gramů listového špenátu
2 polévkové lžíce zlatého lněného semínka
1 polévková lžíce sójové omáčky Tamari
2 polévkové lžíce pesta z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 čajové lžičky soli + 1 polévková lžíce olivového oleje)
200 ml vody
Postup:
100 gramů listového špenátu
2 polévkové lžíce zlatého lněného semínka
1 polévková lžíce sójové omáčky Tamari
2 polévkové lžíce pesta z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 čajové lžičky soli + 1 polévková lžíce olivového oleje)
200 ml vody
Postup:
- Odměřené množství pohanky nechte dva dny naklíčit (postup např. zde) nebo jí nechte jen přes noc namočenou.
- Do koktejlového mixéru vsypte lněná semínka a rozmixujte na prach.
- Do mixéru přidejte propláchnutou naklíčenou/namočenou pohanku, opláchnuté listy špenátu, sójovou omáčku a pesto z medvědího česneku. Zalijte asi 200 ml vody a mixujte, dokud nedostanete zcela hladkou polévku (asi dvě minuty).
- Dle chuti dosolte nebo přidejte sójovou omáčku, nalijte do talířů a ozdobte např. sedmikráskami nebo jiným plevelem :)
Polévka je vynikající. Dali jsme si k ní kimchi (kupované, ale bez msg) a chutě se krásně doplňovaly. Použila jsem bio pohanku od country life a krásně naklíčila. No, a k snídani jsem si dnes pochutnala na raw pohankové kaši. Díky za opravdu propracované a dotažené recepty, už jsem musela vyzkoušet skoro polovinu :)
OdpovědětVymazatJana
Jé, to jsem ráda! Kimchi je super, teď jsem na něj dostala chuť! Asi zase budu muset naložit, mňam :)
VymazatPohanka je super, dodá RAW polévkám a kaším krásně krémovou konzistenci a krásně zasytí... Mně se třeba nelíbí, že spousta raw receptů je založena jen na ořechách a semínkách, takhle to přeci jen není tak těžké..
Já děkuju za pochvalu :)