čtvrtek 17. dubna 2014

RAW špenátová polévka

Minulý týden jsme si udělali pesto z medvědího česneku a dnes ho použijeme na přípravu RAW špenátové polévky. Ale pokud jste neměli to štěstí a nenašli místečko, kde by "medvěd" rostl, nezoufejte, pesto lze krásně nahradit.


RAW špenátová polévka
2 porce

Suroviny:
150 gramů naklíčené/namočené loupané pohanky
100 gramů listového špenátu
2 polévkové lžíce zlatého lněného semínka
1 polévková lžíce sójové omáčky Tamari
2 polévkové lžíce pesta z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 čajové lžičky soli + 1 polévková lžíce olivového oleje)
200 ml vody


Postup:

  1. Odměřené množství pohanky nechte dva dny naklíčit (postup např. zde) nebo jí nechte jen přes noc namočenou.
  2. Do koktejlového mixéru vsypte lněná semínka a rozmixujte na prach.
  3. Do mixéru přidejte propláchnutou naklíčenou/namočenou pohanku, opláchnuté listy špenátu, sójovou omáčku a pesto z medvědího česneku. Zalijte asi 200 ml vody a mixujte, dokud nedostanete zcela hladkou polévku (asi dvě minuty).
  4. Dle chuti dosolte nebo přidejte sójovou omáčku, nalijte do talířů a ozdobte např. sedmikráskami nebo jiným plevelem :)
Polévku jsem dělala v rámci tzv. jarního čistícího dne, ale stejně se nepodařilo úplně RAW, neodolala jsem a nandala nám k tomu i kvašené fazole :)

2 komentáře:

  1. Polévka je vynikající. Dali jsme si k ní kimchi (kupované, ale bez msg) a chutě se krásně doplňovaly. Použila jsem bio pohanku od country life a krásně naklíčila. No, a k snídani jsem si dnes pochutnala na raw pohankové kaši. Díky za opravdu propracované a dotažené recepty, už jsem musela vyzkoušet skoro polovinu :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem ráda! Kimchi je super, teď jsem na něj dostala chuť! Asi zase budu muset naložit, mňam :)
      Pohanka je super, dodá RAW polévkám a kaším krásně krémovou konzistenci a krásně zasytí... Mně se třeba nelíbí, že spousta raw receptů je založena jen na ořechách a semínkách, takhle to přeci jen není tak těžké..
      Já děkuju za pochvalu :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář.
Pokud Vám neodpovím, neznamená to ignoraci, ale jednoduše jsem Váš komentář přehlídla. Nebojte se napsat znovu ;)