Dnešní recept je opět jedním z těch rychlých a svým citrónovým nádechem jako by byl předurčený k teplejším jarním dnům.
Citrónové těstoviny s mákem a špenátem
(4 - 6 porcí)
Suroviny:
500 gramů oblíbených těstovin
1 chemicky neošetřený citrón
2 polévkové lžíce máku
4 stroužky česneku
1 svazek listového špenátu (cca 250 gramů)
1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje
2 hrsti vlašských ořechů
sůl
pepř
1 chemicky neošetřený citrón
2 polévkové lžíce máku
4 stroužky česneku
1 svazek listového špenátu (cca 250 gramů)
1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje
2 hrsti vlašských ořechů
sůl
pepř
Postup:
- Špenát opláchněte a nechte okapat.
- Těstoviny dejte vařit v osolené vodě, jak jste zvyklí.
- Mezitím ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci kokosového oleje a orestujte nakrájený česnek.
- Přidejte sůl, pepř, nakrájený špenát a nechte nějaké tři minutky "zavadnout". Odstavte.
- Omyjte citrón a nastrouhejte kůru. Nastrouhanou kůru smíchejte s mákem.
- Uvařené těstoviny slijte, přidejte polovinu lžíce kokosového oleje, kůru s mákem a řádně zamíchejte.
- Nakonec na sucho opražte vlašské ořechy a nakrájejte si citrón, který jste předtím ostrouhali (takže nakrájejte citrón bez kůry :))
- Na talíře naložte těstoviny s mákem, na ně navrstvěte špenát a ozdobte opraženými vlašskými ořechy a nakrájeným citrónem (ten doporučuji nevynechávat).
Tak takhle si nějak představuji ráj chutí... Naprostá mňamka. Kombinace kokosu, máku, citrónu, špenátu a česneku..... No prostě skvělé.
OdpovědětVymazatDěkujem za recept. Opět móc povedený. A určitě bych nic nenahrazovala ani nevypouštěla. Přítel se nemohl dojíst. Snědl si i porci na druhý den.
Žejo, také jsem se mohla užrat... Děkuji a příteli se omlouvám, že nemá na zítřek co k obědu :D
VymazatDneska vyzkouším, už se těším. Jednoduchost, lehkost, rychlost, tak to má být! :-) Určitě to bude mňamka. Hned udělám dvě porce i na zítra do školy do krabičky :-)
OdpovědětVymazatTak doufám, že si pochutnáte :)
Vymazat